Gemeente Basisschool Dijkstein

Inschrijven

Je bent op zoek naar een school en je wilt natuurlijk de beste keuze maken voor je kind. Je wilt dus zoveel mogelijk informatie inwinnen over de scholen in de omgeving.

Helaas is het niet toegestaan om de school een bezoek te brengen zolang code oranje over de school heerst. 

Om jullie toch verder te helpen in het maken van jullie keuze zijn wij bezig met het opstellen van een uitgebreidere infobrochure met een begeleidend filmpje over onze school.                      

Neem een kijkje in onze kleuterschool: 

Neem een kijkje in onze lagere school:

Wens je deze info via mail te ontvangen? Contacteer ons dan op secretariaat@dijkstein.be en stuur onderstaande gegevens mee: 

  • Naam en voornaam kind
  • Geboortedatum
  • Welke kleuterklas of leerjaar
  • Mailadres vader
  • Mailadres moeder
  • Gsmnr. vader
  • Gsmnr. moeder

Wanneer kan ik mijn kind inschrijven?

Vanaf 1 maart start de aanmeldingsprocedure voor alle kinderen op zoek naar een school. Ken jij iemand die zijn/haar zoon/dochter in onze school wilt inschrijven? Of heb je zelf nog een broertje of zusje (°2019 of vroeger) dat naar onze school wilt komen? Volg dan onderstaande stapjes:

  1. Meld je aan via www.naarschoolinregiomechelen.be tussen maandag 1 maart 2021 (12 uur) en vrijdag 26 maart 2021 (12 uur).

  2. Op vrijdag 23 april 2021 om 14 uur weet je in welke school je kind een plaats krijgt. Je ontvangt hiervan een e-mail.

  3. Inschrijven kan tussen 3 mei 2021 en 26 mei 2021. Breng je mail zeker mee. Hoe de inschrijvingen zullen verlopen zal je van ons nog te weten komen. Dit hangt allemaal af van de coronamaatregelen die dan van toepassing zijn. Je kan alvast de digitale inschrijvingsformulieren onderaan in bijlage vinden.

Hoe worden de plaatsen toegewezen?
Als er vrije plaatsen zijn, krijg je je eerste schoolkeuze.
Is er onvoldoende plaats in deze school? We ordenen de kinderen deels op basis van de afstand en deels op toeval in de scholen die op jouw lijst staan.
Is er geen plaats in de scholen die op jouw lijst staan? Kies een nieuwe school vanaf 7 juni 2.21 tijdens de vrije inschrijvingen.

In bijlage kan je de brochure vinden met meer info. Alle info is ook te vinden op www.naarschoolinregiomechelen.be.