Gemeente Basisschool Dijkstein

Zonnepanelen op Dijkstein

Gepubliceerd op  di 22 sep 2020
De gemeente Sint-Katelijne-Waver kiest voor hernieuwbare energie . Er komen zonnepanelen op het dak van onze Gemeentelijke Basisschool Dijkstein

Beste Ouders,

De gemeente Sint-Katelijne-Waver kiest voor hernieuwbare energie. Er komen zonnepanelen op het dak van onze school!

Hiervoor werkt Het gemeentebestuur samen met burgercoöperatie Klimaan. Zo kan ook jij als ouder mee investeren en mee de vruchten plukken.

In de loop van de herfst verschijnen op het dak van onze school 124 zonnepanelen geïnstalleerd door een wel heel lokale installateur. Dit is goed voor 8 ton CO2 besparing. Een win voor het klimaat maar zeker ook voor jou en onze kinderen.

Om dit project mogelijk te maken bieden we ouders de kans om maximaal 5 aandelen te kopen. Hiervan krijg je momenteel bijna de helft terug via je belastingaangifte.
Eén aandeel kost 100 euro. Daarvoor al word je mede-eigenaar van deze installatie, deel je in de winst en bouw je mee aan de toekomst van onze kinderen.

Kom alles te weten over dit project, wat dat is zo’n burgercoöperatie, hoe zo’n investering in elkaar zit en nog meer op: https://dijkstein.klimaan.be .

Daar kan je ook inschrijven voor één van onze infomomenten die we midden oktober geven. We antwoorden daar op al jouw vragen.

In ruil voor je engagement en klimaande(e)l(en) deel je mee in de winst die de coöperatie maakt, kan je mee de koers bepalen door je stemrecht op de algemene vergadering en doe je zoveel meer voor onze kinderen.

Samen bewandelen we de weg naar een duurzame toekomst, leren we onze kinderen kennis maken en omgaan met energie, bereiden we hen voor op de noodzakelijke energietransitie en tonen we dat hernieuwbare duurzame energie ook bij ons het nieuwe normaal is.

Samen zorgen we voor een duurzame toekomst voor onze kinderen.

Klimaan samen met de school en de oudervereniging