Gemeente Basisschool Dijkstein

Bib op school

Sinds het filiaal van de bibliotheek gesloten werd, nam de school deze taak op zich. Dankzij enthousiaste vrijwilligers, kunnen we onze kinderen toch nog vertrouwd maken met de werking van een bibliotheek.

Wat we aanbieden in onze bib-op-school is van groot belang.

Zonder aantrekkelijke en uitdagende boeken heeft leesbevordering geen kans van slagen. Een effectieve en efficiënte schoolbibliotheek is daarom de motor van de leesbevordering. Daarin staan meerdere soorten boeken: verhalende en informatieve prentenboeken, boeken om te leren lezen, kijk- en zoekboeken en stripverhalen, informatieboeken en jeugdromans, poëziebundels en voorleesboeken. Ieder genre vervult een eigen rol binnen lezen, daarom is variatie in de soorten van belang.

We starten reeds met bezoeken aan de bib-op-school vanaf het instapklasje. Het is een groot pluspunt dat onze kleuters al van jongs af aan zullen kennismaken met een 'bib'.

 

BIB-OUDERS GEZOCHT!

Voor donderdagen zijn we nog op zoek naar enkele mensen die ons willen helpen bij het ontlenen van de boekjes. Voor het 1ste trimester zijn dit volgende data: 12/10/2017, 26/10/2017, 16/11/2017 (enkel namiddag) en 14/12/2017.

Ben je bereid om (om de 2 weken) donderdagvoormiddag (8:45 - 11:45) en/of donderdagnamiddag (13:30 - 15:40) deze taak op jou te nemen, gelieve dan in te schrijven op volgende link:

Schrijf je hier in voor bib-ouder

Onze kinderen en ook wij zullen jullie heel dankbaar zijn!

Hartelijk dank,

Het bib-team